Informatie

Schwalbe Drafbike
Bandenspecialist Schwalbe is trotse sponsor van MBC de NoordBikers en nu de Schwalbe-Drafbike! Schwalbe, marktleider in Europa, wil deze actieve en snelgroeiende vereniging graag ondersteunen vanwege de serieuze en gemotiveerde inzet van bestuur en leden. Sinds de oprichting van deze vereniging is er een enorme opleving gekomen inde mountainbikesport in de regio duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer.
Schwalbe banden zijn sinds 1973 op de Europese markt verkrijgbaar. Schwalbe heeft haar hoofdkantoor vlakbij het Duitse Keulen. Met dochterondernemingen in Nederland, Frankrijk, Italië, noord-Amerika, Indonesië en Engeland en met partners in meer dan 40 landen wereldwijd is Schwalbe een absoluut toonaangevend merk.
Stefan Treling, Schwalbe Nederland: ‘We zijn er trots op dat we iets kunnen betekenen voor de Noordbikers. Zowel het bestuur als de leden bruisen van energie en doorzettingsvermogen. Niet alleen in de al dan niet door Noordbikers georganiseerde wedstrijden, maar ook in het onderhoud van parkoersen, het opleiden van jeugd en het creëren van een uitstekende sfeer binnen de club! Wij zullen vanaf onze kant de leden van MBC de Noordbikers blijven verrassen met nieuwe en doorgeëvalueerde mountainbikebanden om het beste uit zichzelf te kunnen halen!
www.schwalbe.nl

Stichting Zorgmanege Hoofddorp

Deze drafbike zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van Zorgmanege Hoofddorp, eigenaar van de drafbaan.
De Zorgmanege is opgericht door zéér bekwame en vooral zéér enthousiaste mensen met veel vrijwilligers. De dagbesteding voor mensen met een beperking hier op de Zorgmanege staat onder andere voor zorg, groei en verdere ontwikkeling, contact verbreding, respect en acceptatie, ondersteuning in groei, zéér rustige en veilige omgeving, vaardigheden en stimulatie, sociale activiteiten en brede begeleiding.
zorgmanegehoofddorp.nl

Programma onderdelen

Omnium:
De eerste 3 onderdelen samen vormen het omnium waar een klassering uit voort komt.

  • Scratch over 30 minuten + 1 ronde in 2 categorieën; fun- en topklasse.
    Het gehele deelnemersveld rijdt 2 ronden neutraal. Daarna rijden de deelnemers zoveel mogelijk ronden. Na 30 minuten klinkt de bel voor de laatste 1 ronde. Nadat de winnaar over de finish is gekomen wordt iedereen afgevlagd.
  • Sprint over 1 ronde van ca. 665 meter in 2 categorieën; fun- en topklasse.
    Iedere deelnemer wordt tijdig opgeroepen voor de start. Er zal om de 20 seconden worden gestart.
  • Afvalkoers in 2 categorieën; fun- en topklasse.
    De beide klassen starten neutral 1 ronde, daarna “gaan de hekken los”. Daarna wordt iedere ronde de laatste rijder of de laatste rijders (als groep) uit de race gehaald. Degene die als laatste overblijft wint de race.

Ploegentijdrit:

  • Elke ploeg rijdt 3 ronden. Telkens zijn er maximaal 2 ploegen tegelijkertijd op de baan. Een ploeg bestaat uit maximaal 4 deelnemers. De tijd van de derde finisher telt.

Voor het tijdschema zie het programma.

Het rijden van een DrafBike

Doordat je vooral in het begin in een groep fietst is het belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt.
Het is belangrijk dat je niet teveel slingert op de fiets, voor deelnemers naast je is dat storend, maar zeker ook deelnemers achter je kunnen ernstig ten val komen omdat je plotseling uitwijkt. Hou de lijn aan waar je in fietst.
Als je wilt inhalen dan doe je dat buitenom! Kijk eerst over je schouder of je van koers kunt veranderen en zet dan pas je inhaal beweging in. Degene achter je ziet dat je iets van plan bent en kan tijdig reageren.
Zit je in een snelle groep en wil je de staart van het peloton inhalen, dan roep je “hoger!” zodat de fietsers voor je weten dat ze iets naar buiten moeten om ruimte te maken.
Zit je in de staart van het peloton, blijf dan opletten en geef voldoende ruimte voor de rijders die je op een ronde zetten.

KNWU basislidmaatschap vereist
Het KNWU basislidmaatschap is vereist om mee te kunnen doen.

Locatie
Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
Drafbike_kaart

Parkeren
Parkeren kan op het speciaal aangegeven terrein zoals weergegeven op de kaart.

Deelnamekosten
De deelname kosten zijn € 7,50 + € 2,50 in geval van chiphuur.
Van elke inschrijving gaat een deel naar Stichting Zorgmanege Hoofddorp.

Inschrijven
Er is een apart fun klassement en top klassement. Licentiehouders kunnen alleen meedoen in de topklasse.
Schrijf je hier in.

Barbecue American Style
Er is na afloop van de Drafbike een barbecue American Style. Dat houdt in, wij zorgen voor de barbecue en kolen en een plek om te zitten, jullie zorgen voor het vlees en drank. Als iedereen iets meeneemt hebben we meer dan voldoende! Meld je hier aan.

Deelnemerszone
Er is langs de baan voldoende plek voor het plaatsen van een partytent. Maak hier gebruik van!

Sponsors
De drafbike kan niet zonder de volgende partijen mogelijk worden gemaakt.

Hoofdsponsor:
partner3_logo2

 

 

Co-Sponsors:


 

Speciale vermelding:
Stichting Zorgmanege Hoofddorp
zorgmanegehoofddorp.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s